Ik had een sollicitatiegesprek met de eigenaar van het bedrijf TheNewJob. Dit is mij erg slecht bevallen. De eerste vraag die zij mij stelde was: "Hoe oud ben je?" Als eigenaar van een recruitmentbureau mag ik aannemen dat je weet dat je dat NIET mag vragen, ook niet als het staat aangegeven op je cv. Ze vroeg naar werkervaring bij bedrijven die niet op mijn cv stonden. En toen ik mijn salarisindicatie gaf (wat overigens ongeveer in het midden zat van wat er in de vacature stond), was haar antwoord: "Zou je willen zakken? Ik ken deze mensen en zij gaan het met deze salarisindicatie niet doen. Er hebben mensen gesolliciteerd die tien jaar ouder zijn en hetzelfde salaris vragen." Toen ik aangaf dat ik niet ging zakken, zei ze dat ze mijn sollicitatie niet ging doorsturen. Erg vreemd dat jij voor een bedrijf bepaalt dat mijn salarisindicatie te hoog is en niet eens de moeite neemt om mijn cv door te sturen. Ik heb behoorlijk wat ervaring in dit vakgebied en ik weet echt wel wat ik waard ben.